14 de febrer 2006

ELLA



Vas arribar a casa el passat mes d'octubre. Magre, trista, esporuguida i contusionada, ens miraves amb aquells ullets tant verds plens de desconfiança i no et sabiem entendre. Havies rebut tantes garrotades...
Els primers dies s’ens van fer feixucs a tots, t’entaforaves en els indrets més singulars, fugies poruga davant el soroll més inapreciable, no menjaves massa i amb prou feines gosaves a beure aigua. La familiarització va ser lenta, però dia rera dia, et teniem més estones entre nosaltres, primer mirant-nos recelosa i amb algún tímit miol, molt més agoserada passejan-te entre de les nostres cames i per fi va arribar el dia que vas fer-te amb el sofà.
No fa ni quatre mesos que ets entre nosaltres i ja saps de sobres que ens portes a tots ben bojos, tan dolça, tant pacient, tan vital... ja formes part de la família!
M’agrada tornar a casa i sentir el teu picarol a l’altre cantó de la porta, et limites a fer un Meuuuuuuuuu i tornes per on has vingut. Després em fas entrebancar 40 vegades abans no arribo a on jo vull. Als matins, et lleves la primera i com el millor despertador ens fas saber a base de crits que ja és l'hora d'aixecar-se. Ets encantadora.
Gràcies Trufa, per tots els bons moments que ens estàs donant i gràcies per deixar-nos estimar-te.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bé, i aquesta va per tu Pi...
Tempura de verduretes poma i gambes, amb melmelada de tomàquet i oli d’all

Per l’oli d’all
1 litre d’oli d’oliva d’1 grau
6 Grans d’all
Pebre

Pasta Tempura
250 grams Farina
1 tassa d’aigua gelada
1 clara d’ou
Gotetes de Tamari

Melmelada de Tomàquet
1 pots de tomàquet triturat
5 cullerades de sucre

Oli de girasol
1 manat d’esparrecs verds
2 albergínies
2 ceba
2 pastanagues
1 poma ben grossa
12 gambes

Pelarem els grans d’all i els tallarem a làmines. Després els col.locarem en un recipient hermètic i ho cobrirem amb oli d’oliva. Hi espolsarem un parell de vegades el pebre. Ho taparem i ho deixarem macerar durant 7 dies.

Abocarem el pot de tomàquet triturat en una paella amb una mica d’oli, ho remenarem i hi afegirem les cinc cullerades de sucre. Anar sacsejant fins que surtin bombolletes.

Per preparar la pasta per fer la tempura, col.locarem la farina en un bol ample, hi afegirem la clara i l’aigua gelada i ho batrem. Posarem les gotes de tamari i ho acabem de lligar.

Tallem els espàrrecs a trossets (llençant la part blanca), les albergínies i cebes a aros, les pastanagues a bastonets, la poma a quadradets i pelarem les gambetes.

En una paella fonda hi escalfarem abundant oli.

Passarem tots els ingredients per la tempura i els posarem a fregir a banda i banda. Han de quedar ben cruixents, amb un color groc molt pàlid.

Farem una muntanyeta amb tot els ingredients I al costat hi posarem una cullerada de la melmelada calenta amb un raig d’oli d’all. I hi espolsarem julivert fresc per sobre.
Bon profit!

8 comentaris:

joan!!! ha dit...

comentari a la trufa!
jijijijijiji
Marrameu torra castanyes
a la voreta del foc;
ja n'hi peta una als morros,
ja en tenim Marrameu mort.
Pica ben fort,
pica ben fort,
que piques fusta,
pica ben fort.

Marrameu i Marrameua,
s'embolica amb un llençol!
feia veure que era un home
i era una fulla de col.

Pica ben fort,
pica ben fort,
que piques fusta,
pica ben fort.

Marrameu ja no s'enfila
per terrats ni per balcons,
que té una gateta a casa
que li cus tots els mitjons.

Pica ben fort,
pica ben fort,
que piques fusta,
pica ben fort.

Una altra cuinera ha dit...

Veig que tu també t'has apuntat a la moda dels blogs! Entre plat i plat, et llegiré amb atenció... Segur que la gastronomia hi tindrà un lloc destacat, oi????????

Núria ha dit...

M'encanten els gats!
No entenc com hi ha gent que pot maltractar-los. No ho entenc, de veritat!
Té molta sort la Trufa de tenir uns amos com vosaltres ;-)

Jalhoy ha dit...

Bones!
K maca k es la trufa!

Muaks!

Dag ha dit...

mai millor dit

GUUUUUUAAAAAAUUUUU!!!!

odette ha dit...

que maca, que us la vareu trobar? pobrets quan tenen por de tot!! poc a poc son els reis de la casa!!

Txell ha dit...

No Odette, els seus anteriors propietaris s'en volien desfer. Uns animalots!

Anònim ha dit...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»