Ingredients:
Per a la massa:
500 g de farina
30 g de llevat premsat
sal
1 vas d'aigua tèbia
30 g de mantega
1 dl. d'oli
Guarnició:
6 tomàquets madurs
3 cebes
4 arengades
3 alberginies
3 pebrots vermells
sal
1 dl. d'oli
-Poseu la farina sobre el marbre en forma de volcà, en el centre, fiqueu-hi els altres ingredients, tret de l'oli. Treballeu amb les mans fins que s'obtingui consistència i es desenganxi fàcilment del marbre.
-Quan estigui feta, deixeu la massa en un lloc temperat i tapeu-la amb un drap per tal que fermenti, procurant que no rebi corrent d'aire. Trigarà a fermentar unes tres hores.
-Torneu a posar la massa al marbre, afegiu-hi l'oli, treballeu-la fins que l'oli hagi quedat absorbit i la massa quedi suau i elàstica; deixeu-la reposar trenta minuts més, tapada.
-Mentrestant, rostiu els pebrots i les albergínies, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los en tires.
-Ensalar amb farina una safata de forn i esteneu la massa preparada, tot donant-li la forma de coca, amb les mans untades amb oli; a sobre, col-loqueu-hi les cebes tallades rodones, el tomàquet trossejat, els pebrots i les albergínies, les arengades netes i tallades; tireu-hi oli per sobre.
-Porteu-ho al forn, que ja ha d'estar calent, a 180 C, uns trenta minuts. Es pren calent, és quan està al màxim el seu sabor exquisit.
-Quan estigui feta, deixeu la massa en un lloc temperat i tapeu-la amb un drap per tal que fermenti, procurant que no rebi corrent d'aire. Trigarà a fermentar unes tres hores.
-Torneu a posar la massa al marbre, afegiu-hi l'oli, treballeu-la fins que l'oli hagi quedat absorbit i la massa quedi suau i elàstica; deixeu-la reposar trenta minuts més, tapada.
-Mentrestant, rostiu els pebrots i les albergínies, peleu-los, traieu-los les llavors i talleu-los en tires.
-Ensalar amb farina una safata de forn i esteneu la massa preparada, tot donant-li la forma de coca, amb les mans untades amb oli; a sobre, col-loqueu-hi les cebes tallades rodones, el tomàquet trossejat, els pebrots i les albergínies, les arengades netes i tallades; tireu-hi oli per sobre.
-Porteu-ho al forn, que ja ha d'estar calent, a 180 C, uns trenta minuts. Es pren calent, és quan està al màxim el seu sabor exquisit.
9 comentaris:
Molt bé Txelleta, la propera vegada ni pizza ni pa amb tomàquet, ens fas la coqueta! Diria que les arengades no m'agraden, no es pot canviar això?
Truquillu: Si hi tireu per sobre una pastilla d'avecrem de verdures, aumenta el sabor.
I amb la massa, estirada mooooolt fina, però mooooooooolt fina, li tireu sucre per sobre i al forn fins que es torri, al treure-ho del forn unes gotes d'anis i ja teniu unes coques de vidre.
buenas!!!!
Hi ha zones on no posen l'arengada... de fet, una mica se la fan a cada zona al seu gust. Per cert, amb un bon vermut negre guai. Encanvi amb anís del mono.... ecs!!!! ;-$
a mi m'agrada molt la de vidre
La massa de la base deu ser bona,,, ara lu de sobre... jam coneixes... llepefils fins la medula XD
Com vols que et deixi, amb aquestes coses tan bones que sempre em fas??????.
suposo que deu de ser molt bona pero jo la faig amb ceba i trocets pe'l damunt de cansalada i pebre i es bonissimaaaa i també amb carbaso i ceba .
Ja he preparat la coca!! gràcies Txell!
A Tàrrega en diem "coc". i sols el guarnim amb pebrot i esbergínia escalivats. I s'hi afegeix arengada o llangoniossa tendra, ja fregida, per sobre...està de conya !
Publica un comentari a l'entrada