20 de novembre 2006

El terratrèmol




Els divendres a la tarda per norma general, estic petadíssima. Aquest passat, no havia de ser menys i em vaig estirar al sofà, per tal de fer temps fins a l’hora de la birra.

Cap a les 7, vaig engegar la tele i m’entre m’empassava l’”A tu lado” (cap comentari,) la gata em va venir a robar un tros de manteta.
Ara no cal que em vulgueu fer creure que no mireu aquest tipus de programes de freakis i de penjats, per què no m’ho empasso.
En resum que sóc una dona simple i no massa exigent a l’hora de mirar la tele.

Bé, al tema en qüestió... jo anava acariciant la gata, mentre ella em fumia una serenata de ronronejos. De cop i volta, noto un lleuger tremolor de terra (penso en el maleït veí), però la cosa va més enllà i les estanteries es mouen tot sacsejant copes i trastos.
Milers de pensaments em venen a la ment. Se me'n va el cap? Terratrèmol? Acumulació de gas? Edifici en perill d’esfondrament?
La gata surt esperitada i jo m’incorporo amb un salt.

No ha durat massa, juraria que entre uns 5 o 10 segons, però ja n’hi ha prou per què em comenci a obsessionar.
El primer que faig és sortir a la galeria a veure si tot està en condicions, seguidament uns quants missatges per comprovar si m’estic tornant ximple, ningú ha sentit res.

Volto per casa, sense saber el motiu, ni la causa, ni la raó d’aquesta agitació. Em venen a la ment les obres que estan fent dues portes més avall i penso que potser hi ha hagut un petit moviment de terres. Faig ruta per casa, entrant a totes les habitacions i comprovant que no hi hagi esquerdes a les parets. Tot sembla ser correcte.

A la tele, no diuen res, els meus amics se'n mig enfoten. Com pot ser que ningú ho hagi notat? M’Espanto i agafo els trastets, no fos cas que hi hagués una rèplica, o simplement que l’edifici anés avall.

Passejo pels carrers i vaig formulant la mateixa pregunta: “No heu sentit res?” No, no, no, no....
Em truca en David: Un terratrèmol amb epicentre a França sacseja el Maresme. Ahhhhhhhhhhhhhhhhhh..... Respiro fort i em trec un pes de sobre!

18 comentaris:

Puji ha dit...

Ja, ja ...

Jo un cop estava a classe a la facultat, i el profe de fisiologia vegetal explicava com les plantes reaccionen davant els sismes...i just llavors tot va començar a tremolar. Va ser l'hòstia! I a sobre exemplificant el tema. Fortíssim!

Alepsi ha dit...

xDDDD
Ostres, quina por!!! xDDD I més si et sembles una llunàtica a tu mateixa, preguntant: ho has sentit??? xDDDD
Que bo! xDDD

nimue ha dit...

xiqueta! jo he viscut un parell de terratrèmols grossos per aquells mons de deu a dos passos de l'epicentre i la veritat és que la sensació és acollonidora! Sort que per ací no passa molt sovint!

Adagio ha dit...

sort a l'explicació en les últimes linies.. creia que estaves paranòica jajaja

per cert a Manresa es veu k tb va haver-hi uns moviments... però no ho vaig notar ¬¬

Oriol ha dit...

bonissim el link "petadíssima" fins hi tot m'he aixecat de la cadira per aplaudir, m'he petat ;-P de riure. No fer cap compentari al "a tu lado" em costa moltíssim però m'hi aplico i no el faig.
Mentida, si que el faig, "vaya tela" i "manda güevos".

Pep ... però posa-li Angu, també ha dit...

Nena!

La meva tieta el va notar! Jo no, que anava al bus i amb el trantran allà no notes res! Un dia d'aquests hi haurà una invasió marciana i tampoc ens n'enterarem. T'imagines? Que ens passés com al Mecanoscrit del segon origen? Uf!

Un petó i, mira, ahir feien Volcano, tu!

Anònim ha dit...

Sort que no havia passat la hora de la birra, que si no els dubtes s'haguèssin multiplicat per 10 !!

En tot cas estaves segura veient la tele... "a tu lado me siento seguraaaa, a tu laaaaaaaaaado"

Anònim ha dit...

Relaxada, amb la gateta i mirant a tu lado... vols dir que en lloc de terratremol no et vas tirar un simple pet?

Anònim ha dit...

Tia, em sap greu repetir-me, però no ho puc evitar: genials els enllaços, genials!!! Tu estàs molt malalta!!!

Dessmond ha dit...

Jo un dia estan a classe -bé al laboratori d'informàtica- em vaig començar a moure respecte del teclat. La cadira era de rodes... ni estirant molt els braços hi arribava quan va parar.
En vaig patir un de més fort a Nicaragüa. L'any que a Sant Francisco en van tenir un de molt fort -el darrer, de moment- i la setmana següent va haver una moguda bestial a Managua. Hi ha una falla per allí que connecta aquests dos punts, des del punt de vista sísmic. Tot va ballar bestialment. I una bona estona. No ho oblidaré mai. Per sort no va passar res, al menys en la zona on em trobava. Ara, el pànic va ser general. Histèria col·lectiva tota la que vulguis.

Sandra ha dit...

Quin espant!! Jo no vaig notar res de res (segur que estava a classe, mig adormida).

Ara que, estaves veient "a tu lado" ???????

Anònim ha dit...

Al vallès no es notà res! ja ho deia el poeta.
Per cert, si enlloc de a tu lado, haguessis posat el diario de patricia, segur que molts l'haurien estat mirant, segur que si.

David ha dit...

El carmel a Mataró???? Sort que aquí no tenim metro.

Mikel ha dit...

Ostres quina por no? i a sobre que tothom et digui que no ha sentit res....juasjujasjsajujas

Candela ha dit...

Jo també el vaig notar!!!!!! I també tothom em prenia per boja!!!!

Anònim ha dit...

Segur, això es dels canutus que t'havies fumat home, que no cola !!!! jejejejej Jo no vaig notar res de res... clar no estava al maresme jejejeje ;)

Anònim ha dit...

Xell,jo tambe miro "a tu lado" i que? i "operacion triunfo" i que? i "gran hermano" i que? el que no miro per que no hi trobo la gracia son 10 tios corrent derrare una pilota, dos mes esperant que no els hi arribi la pilota, i un altre tio corrent pel mig del camp tocan el pito. Hi hagins dues horas

Anònim ha dit...

Ala! Doncs a l'estrella Galícia no vaig notar res XDD

Petons!!