10 de gener 2007

Vull apostatar




Fa molts i molts anys, la meva família va optar per batejar-me en la fe catòlica. Suposo que en aquells entonsses, era una cosa com una mica obligada i imposada per la societat i l’entorn.

No en tinc cap trauma, ni els culpo, ni els hi he retret mai, però ja en tinc prou.

No crec en l’esglèsia ni catòlica, ni apostòlica, ni romana.
Ni crec en el un Déu Pare Totpoderós, creador del cel i de la terra, ni en Jesucrist el seu únic fill. Aquell que permet guerres, fams, misèries, tortures, desastres...
Ni en la Verge Maria, ni el la gràcia de l’Esperit Sant.
Ni em crec que va ser crucifixat, ni sepultat, ni que va baixar a l’infern i després va pujar... i no sé que més.
No crec en la institució que condemna l’avortament i l’eutenàsia.
I què dir dels atacs constants que reben les parelles homosexuals! Prou, prou, prou!

A alguns us semblarà una estupidesa, però per mi és de justícia poder deixar de formar part dels llistats de l’esglèsia catòlica sobretot quan no combregues gens ni mica en la doctrina vaticana.

No trobo que sigui un acte de rebel·lió, ni ofensiu, ni d’irreverència envers ningú, però jo ja en tinc prou. Renuncio a la fe cristiana, vull apostatar!



31 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo també vull apostar, aposto que ...

Ai! perdó, volia dir que jo també vull apostatar.

De fet no sabia que es podia fer ni perquè servia fins que hi van haver els incidents de València amb la visita del Papa.

Anònim ha dit...

Apa doncs, APOSTEM d' aquesta fe CRISTINA!!! jejeje
Txell, que quan t'enfades et deixes lletres!

Txell ha dit...

Ai si! que bò!
Renúncio a la fe cristina! jajajajaja Em petuuuuuuuuuuuuuu

Anònim ha dit...

Jo per sort no estic batejat :-)
Savia decisió que van pendre els meus pares, ja que com era un bebe no podia decidir si volia ser cristià :-)

El veí de dalt ha dit...

Postem a apostar que apostatarem. Estic amb tu, Txell. Però és més divertit tocar-los el voraviu en allò que més els escandalitzi: l'homosexualitat, el divorci, les teories de l'allibarament, ...

Anònim ha dit...

http://www.gratisweb.com/apostasia/comapostatar.html

Tot està aquí! Correu! que ja feis tard!

Anònim ha dit...

Coi, és més complicat donar-te de baixa que deixar de creure !! Visca la burocratització de l'església !!

Per cert, vaig llegir no fa gaire que a València el bisbat recorria totes les peticions... quins nassos !! D'aquí a poc parlaré al meu bloc d'això.

En tot cas, Txell, has de reconeixer que si quelcom aconsegueix que li donin de baixa de la fe catòlica i de la seva companyia d'internet en la mateixa setmana, alguna cosa de miracle si té el fet, no?

I per acabar, falta allò de "y quemarás en los infieeeeeernos!!" :P

provesproves ha dit...

Txell, tens un mail ;-)

Pep ... però posa-li Angu, també ha dit...

Ostres! Per un moment, quan has posat allò de "Fa molts i molts anys" ... pensava que anaves a explicar-nos, resumidament, el conte d'Star Wars i Darth Vader. Home, no m'he equivocat de molt, també van de negre, també, els representants d'aquesta religió.

De tota manera, trobo molt encertat el que dius ... llàstima que t'hagis deixat el fet que reclamen donacions pels països pobres quan podrien vendre alguna perla d'aquelles que tenen pel vaticà, no?

Però actualment la meva relació amb l'esglèsia ha millorat ... des que Toni Albà imita a Il Papa al Polònia.

Un petó, senyoreta!

Anònim ha dit...

Bé, em sembla que toca fer d'advocat del diable... XD, i no perquè hi cregui en el que diuen a l'esglesia, o cregui en jesucrist... perquè sincerament no hi crec. Potser perquè me mare si que ho feia, i ella va respectar la meva posició com jo respectava la seva.
El que si que trobo és que s'hauria de diferenciar entre el que pensa l'església, i el que es la religió.
Trobo possible l'existència d'un Deu, el que trobo més increïble és que una colla d'humans donin fe i parlin en nom d'ell, perquè al cap hi ha la fi, son humans fent interpretacions d'un llibre. En nom d'ells s'han fomentat guerres, i per culpa de la gent de pensament extremista encara se'n fomenten.
Jo més que en contra de l'església, em situaria en contra de tot aquell de pensament extremista, de tot aquell intolerant, de tot aquell que no sap mirar-se des de l'altre banda del riu.
Pel que fa lo d'apostatar (paraula apresa avui) doncs no em sembla mala idea.
Vaja, perdona, al final he convertit el comentari en un post XD

Anònim ha dit...

Amen

Anònim ha dit...

Brrrrrrrrrrrr con la iglesia hemos topado!
Jo no penso dir res, per què en podría sortir escaldat...
Ojalà, tingués els mateixos cullons que tu!

Oriol ha dit...

jo tampoc sóc massa creient i estic batejat, però no penso apostatar sencillament per mandra.

Candela ha dit...

En temes com el preservatiu que encara diuen el que diuen mentre àfrica segueix encomanant-se de sida, crec que senzillament hauria de ser DELICTE.

David ha dit...

No crec que en l'església que oprimeix, que obliga, que condemna i que no respecta. No crec tampoc en un Déu totpoderós que permeti guerres, fams i misèries. No crec en l'infern. NO crec en un llenguatge arcaic i antic...

Però sí que crec en un compromís ferm amb la societat, en una denúncia de les injústicies, en una lluita constant contra les explotacions. Crec en un Déu que mor en molts moments i en molts llocs actualment. Crec que cal educar en pensar què hi ha després de la vida. I crec en una vida compromesa... En definitiva, crec en l'estil de vida del fuster de Natzaret i, per això, fa mig any em vaig casar en una església denunciant allò (de la mateixa església) que no segueixi aquest estil.

Com a cristià, us invito a apostatar a aquells que volgueu. És un signe que fa veure que l'església no és un reflex de la realitat actual. Espero que ho entenguin... Jo fa temps que ho veig. Però que ELLS siguin com són, no em justifica a deixar d'actuar com penso.

http://davidcodinarique.blogspot.com/2006/09/el-papa-dels-barrets.html

Anònim ha dit...

Ui ui ui .... mare meva quin tema de post... veig que aquí més val que no hi digui gran cosa que encara sortiré escaldat però si vols apostatar endevant.... clar que si !!!!

Anònim ha dit...

Una pregunteta...:

Si apostates et fan tornar els regals de la primera comunió i els de casament? jejeje..., es que hi haurien unes quantes "coses" que ja no podria tornar XD

Txell ha dit...

Ah no!!!!!!!!!1 ni hablar-ne! A mi que ningú em tregui la medalleta de la comunió!

nimue ha dit...

quan apostates avisa a veure què tal t'ha anat! Jo ja ho vaig fer fa molts anys!

Charlie ha dit...

Jo et puc fer arribar l'escrit oficial per fer-ho, si vols...

Anònim ha dit...

Que apostamos que apostamos
ai no
que apostatamos que apostatamos

No crec en Déu ni en l'església, però si com dieu hi tants problemes per apostatar no es mes facil que t'excumulguin?

Puji ha dit...

Jo, per sort sóc com en DooM i no tinc aquests problemes, però nena, endavant. Perquè després diuen que la majoria d'espanyols són catòlics. I un güevo! La majoria d'espanyols estan batejats!

Charlie ha dit...

Jo estic batejat, però no sóc ni catòlic ni espanyol...
En quin grup entro Puji?

Txell ha dit...

Titus, quan t'excomulguen et foten fora. I jo encara no la he fet prou grossa pq m'expulsin d'elloc.

Puji, tu no estàs batejat? Ara m'has mort...

Charlie, tu ets del meu grup. Deu ser dels indecisos. Vés a saber!

Anònim ha dit...

Txell contra aquests toca liar-la els que tenim la sort de no estar batejats i els que no.
Una abraçada i un petonàs per la més guapa del món

Clint ha dit...

Txell va dedica una foto de la comunió com a premit de la porra!

Dani Gadea ha dit...

Huummmm... gran tema, siiii senyor. No res, només posicionar-me més o menys al costat de l'Ignasi o en David: crec en Déu i el seu missatge VERTADER, però no els qui intenten fer-nos xupar la seva interpretació al servei d'interessos diversos, lligats a dogmatisme i veritats infalibles... i penso que si coneguéssim tots realment aquest missatge, més gent s'hi enganxaria sense dubtar-hi. I no m'allargo més!

Puji ha dit...

Chalie tu ets inclassificable.

Txell cony! No et moris abans d'apostatar!

Txell ha dit...

No em quadra que anèssis als maristes...
A tu et quadra?

Anònim ha dit...

Hola Txell. Començo recordant que el meu catala escrit es dolenntiiiiiiisim. M´ha agradat el teu escrit i tens tot el meu respecte. Jo tampoc crec en aquesta església que anomenes. Si que crec en lésglésia que ensenyaba Jesus de Natzaret i que no te res a veura amb lo que els interesos religioso i politics a traves del temps l´han convertit. El que passa es que a pasar de tot aixó, hi ha moltisima gent que hi creu i que viu i treballa perque continui ( a pesar de todo y contra todo) i que a cada moment i en molts llocs hi ha un Jesus que lluita perque sigui axins. Uns quants dels que t´han contestat aquet blogg i jo mateija tenim la gran sort de coneixe i tenir per amig a un que ens serveix de mirall. I pel que coneixo d´alguns de vosotres, incluinti a tu Txell, porteu dintre un Jesus, encara que de vegades no se sapiga. Amb el que no estic gens d´acord es que li carreguis les culpes dels desastres de la humanitat al pobre Jesucrist, i amb sorprent que tu pensis axins.Com molt be diu en Puji en el seu escrit d`avui, la raça humana som animals amb l´unica diferencia envers els altres es que podem raonar i dicidir. Dons si sens va donar aquet privilegi vingui d´on vingui, hem d´asumir que hem fet molt malament la feina.Les guerres durant tote la historia les han provocat els humans i podian haver decidit no ferles. La fam i miseries, no cal anar enredera en la historia, avui dia si volem,solsament obrin els ulls amb ganes i mirant cap a Sudamerica, Africa,països del Est, i barris de moltes ciutats a prop nostre.D´ aixo no en te la culpa Jesucrist, sino aquesta raça animal que pot pensa i decidi el que fer perque no pasi. I els desastres, mira , no fa gaire vaig llegir un escrit d´una asociació americana en pro de salvar la naturaleza (alguna cosa bona han de tenir els americans ) que diu; La naturaleza que sempra busca l´equilibri, potser esta maquinant com desfer-se dels humans. Quina manera mes clara de explica com es comença a defensar la natura d´aquesta raça que pot pensa i decidi com fer les coses be i poden mes els interesos de tots tipus encara que ens auto perjudiquem. D´aixo no en te la culpa Jesucrits. Se que aquet escrit et pot sembla un rotllo tipo els sermons que diuen en aquella església que ens agrada tan poc, pero estic cansada de sentir tantes vegades " si Deu existeix perque permet que pasi tanta tragedia ? " siguem coherents i aceptem la nostra part de culpa. I si no ens agrada el que veiem, fe dins de les nostres posibilitats, que sempre son mes del que ens pensem el que sigui per cambiaro. Apa, que m´he quedat tranquila.

Txell ha dit...

Ui Isabel, és que m'has fet molta por amb això que tinc un Jesús a dins meu! jajajajajja és bromaaaaa!!!
Quan he dit tot això, és per què cada dia s'em fa més gros aquest tipus d'esglèsia que pregonen. L'esglèsia opresora i retrògrada, molt enllà dels nostres temps.
Em trec el barret davant tota aquesta gent que hi treballa i hi creu.
Jo dia a dia, també treballo per ser millor persona, ajudar al pròxim i compratir tot el què puc amb els demés.