30 de maig 2007

En Portabella i el llop



Hi havia una vegada un petit pastor que es passava molt de temps cuidant de les seves ovelles i, com que a vegades s'avorria veient-les pasturar, molts cops s'empescava coses per a divertir-se.

Un dia, va decidir que seria una bona pensada divertir-se a costa de la gent del poble que hi havia per allà a la vora. S'hi va acostar i va començar a cridar:

-Socors! el llop! que ve el llop!

Els vilatans, van agafar el que tenien a mà i corrents van anar a ajudar el pobre pastor que demanava auxili, però quan van arribar allà, es van adonar que tot havia estat un broma pesada del pastor. I es van enfadar, i molt!

Quan ja els vilatans se n'anaven, al pastor li va fer tanta gràcia la broma que va pensar en repetir-la. I quan els vilatans ja eren prou lluny, va tornar a cridar

- Socors! el llop! que ve el llop!


Els vilatans, en tornar-lo a sentir, van començar a còrrer un altre cop cap on era el noi per auxiliar-lo, pensant que, aquest cop si, s'havia presentat el llop i realment necessitava de la seva ajuda.


Però en arribar on era el pastor, van veure'l per terra, rient de veure als vilatans còrrer armats amb el que van trobar. Els vilatans, aquest cop es van enfadar encara més. I se'n van anar.


L'endemà, el pastor va tornar a pasturar amb les ovelles al mateix camp. Encara reia quan recordava còrrer als vilatans. Però no va comptar amb que aquell dia si que va veure acostar-se el llop. La por li va enviar el cos. En veure que s'acostava cada cop més, va començar a cridar


- Socors! el llop! que ve el llop! que se'm menjarà totes les ovelles! Auxili!


Però els vilatans, escarmentats del que havia passat el dia anterior, no en van fer cas.


El pastor va veure com el llop ja estava apunt de llançar-se sobre les seves ovelles, i cridava cada cop més desesperat! -Socors! El llop! el llop! - però els vilatans en van continuar sense fer cas.


I va ser així com va veure, impotent, com el llop es llançava sobre les seves ovelles, ferint-ne unes quantes i enduent-se'n una per menjar.

-------------------------------------------------------------------------

Portabella; Impressiona'm!!!!

14 comentaris:

Ulisses ha dit...

mmm... una metafora...
en que ha cridat el portabella que no era cert?

ZAGASO ha dit...

Jo pennsava que li diries: UTILITZA'M....

jejejejejeje

Clint ha dit...

Bravo! jajaja m'encanta el final...impresiona'm! si senyora, tot i que si això ho haguessin fet a la generalitat...hauria estat fantàstic.

Em sap greu, però, pensar que no és més que unaltre pastor mentider.

Puji ha dit...

CLint, m'ho has tret dels dits. Això ho havien d'haver fet a la Generalitat! Sempre tard!

Anònim ha dit...

Tan de bo altres apart de Portabella ens poguessin impressionar...

Mikel ha dit...

potser es un home-llop....

Otger Cataló ha dit...

jajaja molt bona la metàfora !!!

Anònim ha dit...

Aixó ha estat la unica cosa decent que he vist de Esquerra en els últims anys. En tot cas, a mi ja m'han vist prou...

Anònim ha dit...

Jo trobo que fa bé de no pactar, sincerament, això del tri-partit em sembla força ridícul, al final, es fa el que vol el psc, que ja veus com va, només cal mirar al maragall com ha pirat a la que ha pogut.

Anònim ha dit...

A mi si que em pots utilitzar Jordi!
UTILIZA'MMMMMMMMMMMMM

Anònim ha dit...

Em recorda la imatge del Carod amb la clau a la ma, i mesos després estaven tots fora del govern. Per mi que és una estratègia i prou, segur que acaben dins.

Oriol ha dit...

ben trobat.

Passa bon cap de setmana!!

ZAGASO ha dit...

Tens un ecómeme al meu bloc....
Ho sento.... jejejejeje

El veí de dalt ha dit...

En Portabella és un xaiet...negre; que pot ser fa de mal pair. La qüestió és: qui duu el gaiato que pot fer fora el llop?