28 d’octubre 2007

Més Senegal

Només tornar del Senegal, vaig comprometre’m a enviar una carta a la directiva del Barça explicant-los la nostra experiència i la nostra visió d’un país estancat en la misèria i enlluernat pel somni europeu.

Al Senegal la majoria de nens i adolescents tenen veritable devoció pel club català i així ho mostren sense avergonyir-se’n ni amagar-se’n. Juguen sense calçat a coses molt simples; animalets fets de fang, ninetes de drap i pilotes de plàstic pels més afortunats, això si… sense deixar de somriure.


Els seus brillen d’una manera especial i gaudeixen de les petites coses de la vida. Res a veure amb la nostra canalla, que tips i farts de tantes joguines són incapaços d’assaborir i valorar tot el que tenen.


Els nens del Senegal somreien amb el Barça i el meu cap no deixava de barrinar. Pensava en la grandesa del meu club i amb els calers que hi podrien invertir. Volia un gest generós per engrescar a aquells petits cracks, amb els ulls fixats en Catalunya i en Europa. Necessitava el compromís ferm d’un acte solidari, del que em pogués sentir satisfeta i recompensada.


Per sort, algú altre també hi havia pensat.


La Fundació FC Barcelona, amb el suport de l’organització senegalesa ‘ASBEF’, la catalana “Fundació Barcelona Sida 2002” i l’ajuntament de Richard Toll, han portat a terme el projecte de creació d’un centre solidari, dirigit a la infància que oferirà assistència mèdica i promourà l'educació i l'esport.Una inversió extreta del 0,7% dels ingressos de la Fundació per a realitzar programes de cooperació internacional.


Permeteu-me doncs, que avui estigui exultant i permeteu-me també que us mostri algunes de les nostres fotos.


Per molts anys, Barça!







7 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquestes són les coses que permeten dir que és "més que un club"

Anònim ha dit...

M'ha vingut al cap lo mateix que a en Carquinyol...

Clint ha dit...

ja que al camp no brillem, fer-ho fora de tant en tant no esta malament oi?

Jo Mateixa ha dit...

Nena, no m'estranya que estiguis així, la feina ben feta no sempre te un final tant maco com el que ens has explicat.

Treballar dur per obtenir el que es vol es el que sempre m'han ensenyat, poder alguns mega crack's del primer equip haurien de fer una visita al Senegal per veure aquesta quitxalla que tant els estima, a veure si recuperaven les ganes de fotre alguna cosa.

Un petonas ben gran dolça!!!!

Anònim ha dit...

Doncs a mi m'ha vingut al cap l'anunci de la cervesa... fcbarcelona amigo... fcbarcelona amigo... jaajjajaja Però has fet un post molt encertat si senyor et felicito amb la distància perque lo nostre es dinstància no?

Striper ha dit...

Sens dubte una feina molt ben feta.
Felicitats

Terra ha dit...

Una iniciativa molt bona!