25 de setembre 2006

Parlem de les sogres


Aquest estiu m’ha tornat a passar per les mans el “39+1” de la Sílvia Soler. Un llibre divertit i fresc on la protagonista i les seves amigues estan sotmeses a la tant fatídica crisi dels 40.

Les seves feines, els quilos de més, les seves famílies, els ex i els amants per venir, ens faran arrencar més d’un somriure i és, amb aquestes anècdotes, quan te n’adones que dels 30 al 40 només hi ha un obrir i tancar d’ulls.

Un dels principals problemes d’aquestes dones-filles-mares i tot terrenys, són les seves sogres, que segons l’autora poden catalogar-se depenent dels cànons de conducta:

1/ Sogra competitiva:
Sí que està bo l’estofat, sí... però tu no hi poses una fulla de llorer? Aquest ficus et passa set... si veiessis el meu!

2/Sogra superprotectora:
Et truco perquè et recordis que en Jordi té hora al dentista avui. Ja saps, com que ell és tan despistat... I compra-li un jersei de llana, que l’altre dia, amb aquell fred, en duia un de cotó...

3/Sogra ideal-de-la-muerte:
No està mal aquest vi... senzillet... I així, compres al Zara, tu? Hauries d’anar més sovint a la perruqueria.

4/ Sogra remugaire:
Aquests nens... no poden parar quiets un moment? Oi que em faràs el favor d’eixugar-te els peus abans d’entrar? Un gerro, m’heu regalat? No em feia cap falta, però vaja...

I per últim hi ha el meu cas, sogra viatgera: De París, a Andalussia passant per Mallorca i fent parada a Balaguer. Tot un luxe!

9 comentaris:

Trento ha dit...

Uoh! quina sogre que tens no?

Anònim ha dit...

Mira justament ara que dius això de les sogres, em van enviar un acudit molt bò a veure que et sembla:
SUEGRA TRANQUILA

Nombre Cientifico: Suegronis pacificus

Una especie bien llevada. Deja a la hija libre para el noviazgo sin hacer preguntas. Y encima te sirve té con galletas cuando te conoce. Emigra varias veces por año, dejando la casa libre.


SUEGRA CULEBRA

Nombre Cientifico: Suegronis ponzoñosus

Es un peligro. Su lengua venenosa acaba con las tentativas de noviazgo de la hija; es el tipo mas comun.


SUEGRA QUERIDA

Nombre Cientifico: Suegronis simpaticcus

Especie amorosa, que adopta a los novios, escucha sus problemas y los apoya para continuar la relacion. Rara especie en extincion, aquien captura no lo suelta.

SUEGRA ENTROMETIDA

Nombre Cientifico: Suegronis metichis

Se mete cuando tu menos lo esperas y adora elogiar al ex-novio de tu novia. Vence a su presa con el cansancio. Acostumbra ir a vivir con la cria cuando esta se casa.

SUEGRA DOBLE CARA

Nombre Cientifico: Suegronis falsitis

Siempre te trata bien, pero en la realidad te esta serruchando el piso. Nunca hace nada contra ti cerca de la hija para que ella no crea tus reclamos.


SUEGRA TRABAJADORA

Nombre Cientifico: Suegronis workaholic

Ella tiene tres empleos, hace hidrogimnasia, adora llevar el trabajo para la casa y cuando tu apareces te pone a trabajar. Para ella, el novio ideal de su hija tiene que hacer todo o lo que ella hace y encima tener plata para llevarla al shoping. Para la hija de ella es lo minimo.

SUEGRA IDEAL

Nombre Cientifico: Suegronis difuntus

Está enterrada por lo menos a 7 metros bajo tierra.

Anònim ha dit...

Jo de moment no tinc sogre... ja ho comentarem més endavant.
Jordi (Petit)

Puji ha dit...

Jo no em puc queixar gens dels sogres (virgencita que me quede como estoy)

Anònim ha dit...

Com es nota que els marits i mullers llegeixen els comentaris. ;-))
Sense comentaris!

Anònim ha dit...

No tinc cap queixa d'ella. Ens portem molt bé, pq tot el que diu m'ho prenc a conya!

Anònim ha dit...

Nois, noies, la meva sogra és un regal dels Déus.

Si li trec uns quants anys, la canvio per la meva dona.

Anònim ha dit...

Jo no em puc queixar de sogre... almenys es porta molt be... abans treballava en una fabrica de jerseis i cada setmana me'n treia un ... ara que ja no treballa el que em treu es fiambreres plenes de jala.... ja,ajaj,aj, Doncs aixi no et queixis que no la deus veure mai a la sogre no ?? ja,ajaj,a

Anònim ha dit...

Doncs jo avui, (suspiro) he dinat amb ells. he agut d'aguantar com malcrien el meu fill, com li donen uns valors que no son els meus, i penedi'm d'haver adoptat el meu fill tenint uns avis així.. em sento vençuda.